Hozzávalók: 40 dkg liszt 4 tojás sárgája 12 dkg margarin 1 dkg élesztő 1 dl tej 4 ek kristálycukor
Töltelék: 20 dkg daráltdió 15 dkg porcukor 4 tojásfehérje
A hozzávalókat összegyúrjuk és 3 cipóra osztjuk. Pihentetés nélkül téglalappá nyújtjuk kb. 15*20 cm-esre és ˝ cm-nél nem vékonyabbra. A két szélét végig rakjuk kimagozott meggyel és innen is onnan is kettőt tekerünk rajta úgy, hogy középen maradjon egy üres sáv ahova a töltelék kerül. A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük és beleforgatjuk a cukros diót.
Tehát van 3 csík tésztánk a meggyel feltekerve , középső sávokba elosztjuk a diós tölteléket. A meggyes részüket pici tojássárgával kevert tejföllel vékonyan megkenjük és 200 fokon pirosra sütjük . (vigyázni kell nehogy túl süljön)
A fényképen szélesebb a süti mint az igazi, mert ez az első próbálkozásom volt és nem mertem 3 felé osztani a tésztát, attól tartottam túl vékony lesz. De nyugodtan lehet 3 felé osztani, akkor keskenyebb ( csinosabb ) szeleteket kapunk |